Mindfulness Training (MBSR) - Groep

De mindfulness training (MBSR) duurt 8 weken en leert je omgaan met stress. Je gaat meer genieten, minder piekeren en je kunt er een burn-out mee voorkomen.

Annes Ademruimte | Mindfulness | Meditatie

Een officiële mindfulness training (MBSR) heeft altijd dezelfde opbouw, waar je de training ook volgt, en duurt 8 weken.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van ruim 2 uur, een oefendag en oefeningen thuis. Het volledige programma vind je hier.

Het zelf ervaren staat bij deze training centraal en daar nemen we uitgebreid de tijd voor. Tijdens de bijeenkomsten doen we mindfulness oefeningen zoals de bodyscan-meditatie, liggende en staande bewegingen (yoga), en loop- en zitmeditaties.

Naderhand bespreken we samen die oefeningen. Ik geef je de theoretische achtergrond en we kijken samen naar concrete tips om mindfulness in je dagelijkse leven te integreren. Thema’s zoals stress, emotionele last, piekeren en hoe jij daar anders mee om kunt gaan komen ruimschoots aan bod.

In de training leer je jouw gedachtepatronen, je automatische reacties en je emoties te herkennen. Daarmee creëer je ruimte tussen wat er gebeurt en jouw reactie daarop, waardoor je een bewuste keuze kunt maken. Zo krijg je meer regie over jouw reacties, regie over jouw leven.

Tijdens de oefendag doen we alle mindfulness oefeningen achter elkaar en ervaren we hoe het is om langere tijd stil te zijn. Dat is best spannend maar eigenlijk is iedereen naderhand enthousiast!

In de 8-weekse training en met het oefenen thuis, train je je aandacht. Je kunt aandacht zien als een spier. Hoe meer je die traint, hoe sterker hij wordt.

Met de bijeenkomsten, de oefendag en het oefenen thuis leg je een stevige basis om mindfulness te integreren in jouw dagelijks leven. Daarmee heb je alle tools in handen om met mindfulness de kwaliteit van je leven te vergroten door bewuster in het leven te staan.

Voor wie?

“Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet gebaat zou zijn bij meer mindfulness in zijn leven,” zegt Jon Kabat-Zinn, de ontwikkelaar van de 8-weekse mindfulness training.

Een mindfulness training is geschikt voor iedereen die wil leren omgaan met stress of een burn-out wil voorkomen. Voor iedereen die wil investeren in de kwaliteit van hun leven. Of je nou nog in de schoolbanken zit, er net uit bent of al jaren aan het werk bent, iedereen is welkom.

Twijfel je of mindfulness voor jou (op dit moment) een goed idee is? Neem gerust contact met me op om dit samen te onderzoeken.

Kosten

Prijs: € 415,- incl. cursusmateriaal en BTW.

Ik ben een categorie 1 gecertificeerde mindfulness trainer en aangesloten bij de Vereniging Mindfulness Based trainers in Nederland en Vlaanderen (VMBN) en daarmee voldoe ik aan de eisen voor vergoeding door de ziektekostenverzekering.

Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen

Er zijn nog meer opties om je training vergoed te krijgen. Check hier alle mogelijkheden.

De belangrijkste resultaten van de mindfulness training:

  • Je kunt beter omgaan met lastige situaties
  • Je geniet bewuster en intenser
  • Je hebt meer energie tot je beschikking
  • Je piekert minder en denkt positiever
  • Je wordt milder naar jezelf en naar anderen

De voordelen van een groepstraining:

  • Je leert van de andere deelnemers
  • Het feit dat iedereen soortgelijke ervaringen heeft kan heel geruststellend zijn
  • Een groepstraining heeft zijn eigen sfeer en dynamiek
  • De officiële MBSR training is oorspronkelijk een groepstraining

Heb je nog vragen, kijk dan bij mindfulness of de meest gestelde vragen. Zit jouw vraag er niet bij, neem dan gerust contact met mij op.

Volgende trainingen:

Start op woensdagavond 11 oktober 2023 van 19.30 – 21.45u
Trainingsdata: 11.10, 18.10, 25.10, 01.11, 08.11, 15.11, 18.11 (oefendag van 10.00-16.00u), 22.11. & 29.11

Wil je de training eerder volgen? Overweeg dan een individuele training.

Femma (2019): “Anne heeft mij geleerd de rust en ruimte te creëren die ik nodig heb in het dagelijks leven; ik heb geleerd te genieten van het moment en dat met volle aandacht te doen”.