Mindfulness Retreat in Spanje (Engels)

Volg de 8-weekse training tijdens een luxe en ontspannende 7-daagse retraite
(let op, in het Engels)

In de snelle en overspannen wereld van vandaag de dag hebben we allemaal een moment nodig om onze geest te herstarten en opnieuw verbinding te maken met onze innerlijke kalmte. Om ons te verbinden met wat ons werkelijk vervult en de leiding te nemen over wat echt belangrijk is in ons leven.

Zo ontstond de wens om een mindfulness week te creëren. Een mindfulness retraite waar je mindfulness tools leert om met de stress in je leven om te gaan, waar je oefeningen krijgt om in contact te komen met wat je in het leven wilt en je in staat stelt er actie op te ondernemen.

De retraite wordt van 20 – 27 juli 2019 gehouden in het geweldige Cerro de Hijar Hotel met zijn prachtige omgeving en een heerlijk klimaat met mogelijkheden om te zwemmen, te wandelen en te genieten van de natuur. s Ochtends zijn de activiteiten rond mindfulness en ’s middags ben je vrij om te genieten van de omgeving.

Het Cerro de Hijar Hotel ligt in Tolox in het natuurpark Sierra de las Nieves, op een uur rijden van Málaga en 45 minuten van Marbella en heeft een adembenemend uitzicht over de Guadalhorce vallei.

Mindfulness is een krachtige vaardigheid die ons in staat stelt om het leven echt te ervaren en ervan te genieten. Door het terugbrengen van onze aandacht naar het huidige moment met een niet-oordelend bewustzijn, geeft mindfulness beoefening meer verbinding, acceptatie en vreugde.

Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn. Er ontstaat een hogere mate van bewustwording en je kunt beter je grenzen bewaken.

De mindfulnesstraining richt zich niet op het veranderen van problemen, maar op het veranderen van onze houding ten opzichte van deze problemen. We kunnen de spanning of stressvolle stemming niet wegnemen, maar mindfulness helpt ons om er vanuit een andere invalshoek naar te kijken. Het moedigt ons aan om problemen voorzichtig uit het middelpunt van ons bewustzijn te halen.

De mindfulnesstraining is voor iedereen die de kwaliteit van het leven wil verbeteren, vooral als je:

  • wilt leren omgaan met stress
  • wilt leren omgaan met moeilijke emoties, zoals spanning, angst of pijn
  • minder energie wilt besteden aan piekeren
  • wilt kunnen genieten van een druk leven
  • meer momenten van vreugde, vrede en innerlijke stilte wilt vinden
  • elk moment met bewustzijn wilt ervaren
  • uw energieniveaus wilt verhogen.

Als extraatje hebben we een aantal oefeningen toegevoegd om na te denken over jouw gewenste toekomst.

Price

Training incl materiaal

Vol pension

Accommodatie

Totaalprijs

550 308 Tweepersoonskamer, 1 persoon €385 1243
550 308 Tweepersoonskamer, 2 personen €238 1096
550 308 Junior suite, 1 persoon €455 1313
550 308 Junior suite, 2 personen €273 1131
550 308 Suite, 1 persoon €560 1418
550 308 Suite, 2 personen €322 1180

De hele dag door onbeperkt koffie, thee en water. Gebruik van het zwembad is inbegrepen. Voor meer informatie over de kamers, zie de website van het hotel

Programma
Het programma begint op zaterdag 20 juli om 19.00 uur met een diner en een eerste bodyscan meditatie om 20.30 uur.

07.30 Yoga oefeningen (milde bewegingen)
08.15 Ontbijt
10.00 Training
12.30 Lunch
13.30 Vrije tijd
19.00 Diner
20.30 Bodyscan meditatie
21.15 Vrije tijd

Onderwerpen per dag
Zondag: De automatische piloot
Maandag: Omgaan met obstakels en en grenzen leren kennen.
Dinsdag: Observeren van stressreacties en deze bewust beantwoorden
Woensdag: Gedachten zijn geen feiten
Donderdag: Goed voor jezelf zorgen (deze dag verloopt grotendeels in stilte)
Vrijdag: Jouw eigen toekomst creëren

We eindigen het programma op zaterdag 27 juli na de yoga oefeningen (om 07.30 uur) en het ontbijt (om 08.15 uur).

De Trainers: Carola Vermeulen & Anne Linnebank
Carola is gepassioneerd in het ondersteunen van mensen om beter met elkaar in contact te komen en het leven te leiden dat ze willen. Ze is een categorie 1 gecertificeerde mindfulness trainer. Daarnaast is ze al meer dan 25 jaar leiderschap / communicatietrainer en (team-)coach. Ze heeft bijna 40 jaar ervaring met werken in een zakelijke omgeving.

Anne heeft jaren in de marketing en communicatie van grote bedrijven gewerkt. Na een burn-out kwam zij in contact met mindfulness en yoga. Eenmaal teruggekeerd bij haar werkgever, merkte zij hoe schadelijk stress voor haar is geweest en hoe moeilijk het was zich weer staande te houden in de commerciële wereld.

Weer vijf jaar later heeft zij het roer omgegooid en geeft nu mindfulness en yogalessen, trainingen en workshops. Zij brengt haar kennis en ervaring op het gebied van stress management en burn-out preventie met passie terug naar het bedrijfsleven.